Håndbagage

Håndbagage

Vores kabinekufferter har standard mål til at kunne gå i kabinen hos de fleste flyselskaber - men husk altid at tjekke tilladte mål hos det pågældende flyselskab De rejser med. 

 

Det er flyselskaberne, der fastlægger, hvor meget håndbagage og bagage du må have med på flyet, før du skal betale overvægt.

Vi anbefaler, at du tjekker dit rejsebureaus eller flyselskabs hjemmeside, hvis du vil være helt sikker, da reglerne løbende bliver reguleret. 

Læs også regler for håndbagage på Københavns Lufthavns hjemmeside.

Reglerne for håndbagage på fly afhænger ikke kun af vægt, men også af målene på bagagen. Bagage, som kan medtages om bord på et rutefly (iht. AITA), må maksimalt være;

højde 56 cm + bredde 45 cm + dybde 25 cm inklusiv hjul, håndtag, sidelommer osv.

 

Bon Goût står ikke til ansvar for, hvis din kabinekuffert ikke overholder de tilladte mål hos det respektive flyselskab. 

 

Regler for væsker

Medbringer du væsker på din rejse, som f.eks. shampoo, solcreme og tandpasta, så er det en god idé, så vidt det er muligt, at pakke det ned i den bagage, du checker ind i flyet.

Medbringer du væsker i din håndbagage, er der en række regler der skal overholdes:

Du må kun medbringe væsker i beholdere, der maksimalt kan indeholde en deciliter eller 100 milliliter.

Du må gerne medbringe flere beholdere med væske i din håndbagage. De skal blot kunne være i en af de gennemsigtige væskeposer, du får udleveret i lufthavnen eller i en anden gennemsigtig og genlukkelig pose, der kan rumme maksimalt en liter.

 

Babymad og medicin

Har du babymad, medicin eller diætmad på over 100 ml., som du skal bruge under rejsen eller taxfree væsker (i forseglede poser fra den lufthavn/det luftfartsselskab, de er indkøbt og med synlig kvittering i posen), er det tilladt at medbringe disse, men de skal sikkerhedskontrollers.

 

Elektronisk udstyr

Du må gerne medbringe mindre elektroniske genstande i din håndbagage.

Mindre elektroniske genstande omfatter blandt andet:

Bærbar computer

Mobiltelefon

Tablet

Kamera

Hårtørrer

Glattejern

Oplader til f.eks. mobiltelefon

Musikafspiller

E-cigaretter (må ikke medbringes i ind tjekket bagage)

Powerbanks (må ikke medbringes i ind tjekket bagage)

Ved sikkerhedskontrollen skal du placere udstyret i en separat bakke.

Elektronisk udstyr ombord på flyet

Elektronisk udstyr skal være slukket eller indstillet til "flight mode" under start og landing.

Elektronisk udstyr, der indeholder radiosendere og -modtagere skal være slukket under hele flyvningen, med mindre andet bliver anvist.

Batterier til elektronisk udstyr

Du må gerne medbringe løse lithium batterier i din håndbagage, hvis de er under 100wh pr. stk.

Hvis du vil medbringe løse batterier på mere end 100wh, skal du indhente tilladelse fra luftfartsselskabet. Du må i så fald højst medbringe 2 styks, og de må ikke være på mere end 160wh pr. stk. Derudover skal det udstyr, som batterierne skal bruges til, medbringes sammen med batterierne.

Hvis du vil medbringe lithium-ionbatterier på over 160wh, skal disse fragtes som fuldt reguleret farligt gods. Det kan du læse mere om på Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens hjemmeside.

Batterier, som er en del af en elektroniske enhed (f.eks. mobiltelefon, computer mv.) må kun medbringes i håndbagagen. Langt de fleste elektroniske enheder, så som tablets, smartphones og laptops, har batterier, der er mindre end 100wh, og kan frit medbringes i håndbagagen.

Hvis du er i tvivl om størrelsen på batteriet, kan du kontrollere dette på producentens hjemmeside. Da en del luftfartsselskaber har særregler på dette område, er det altid en god idé at kontakte selskabet inden afgang.

Det er ikke tilladt at medbringe løse batterier i ind tjekket bagage.

                                                                                                                                                 Kilde: flypassager.dk

 

 

Hvad skal du have med i betragtning, når du køber en kabinekuffert?

Der er efterhånden et rigtig stort udvalg af kabinekufferter på markedet, og derfor kan du helt sikkert finde noget, der passer 100 % til dine behov og præferencer. Der er dog stadigvæk en del ting,

du bør tænke på og tage hensyn til, inden du vælger den første og pæneste kabinekuffert.

 

Farve

Farven er selvfølgelig mere et æstetisk valg end et rent praktisk valg. Du skal naturligvis vælge en kabinekuffert, som du kan lide udseendet på. Dog er der også en fordel ved at vælge en kuffert, som ikke ligner alle andre.

 

Blød eller hård kuffert?

Overfladen på din kabinekuffert er heller ikke helt ligegyldig. Du kan finde både kabinekufferter med hård overflade (hardcase) og blød overflade (softcase). Og her er der også fordele og ulemper ved begge to.

En hardcase kabinekuffert er vandafvisende, holder til mere slid og kan typisk fås i et større udvalg (flere varianter, designs osv.) end en softcase kabinekuffert. Derudover får du dem også oftere med 4 hjul, end du får en softcase kuffert med 2 hjul.

Softcase kufferter er fremstillet i stof, og beskytter derfor ikke din bagage på samme måde som en hardcase kuffert. Denne type kuffert har dog den fordel, at de ofte er lidt lettere. Nogle kan trykkes en smule sammen, hvis de ikke er fyldt helt op, hvilket gør dem lidt mere fleksible. De fås også med mange små indre og ydre rum, som giver ekstra tilgængelighed.

2 hjul (Upright)

Kufferter med to hjul er oplagte til storbyferier. Her kan det være svært at gå ned igennem små snørklede gader, med et underlag af brosten, trækkende med en firehjulet kuffert. Hvis kufferten derimod kun har to hjul er det langt nemmere at trække den efter sig, de det ofte er større hjul, der kan komme op og ned af kantsten.

4 hjul (Spinner)

Kufferter med fire hjul er oplagte til charterferier eller business rejser, hvor du bliver transporteret nemt og bekvemt fra lufthavnen til hotellet og tilbage igen. Denne type kuffert er meget nemmere at manøvrere rundt med og du behøver nærmest ikke trække kufferten, men blot skubbe let til den.